Activada l'alerta per neu a tot Catalunya

Totes les comarques de Catalunya amb avís per neu

Néstor GómezActualitzat

Ens esperen tres dies de neu. I una nevada que caldrà seguir amb atenció perquè pot ser una de les més generals i més importants de les últimes dècades. El Servei Meteorològic de Catalunyaactivat l'avís per neu per als pròxims dies. Mireu els avisos dia a dia.

 

 

 

 

 

La nevada tindrà dues parts: la primera començarà aquesta tarda fins al migdia de demà i la segona, a partir de demà a la tarda fins a la tarda de dimecres. Després no millora gens el temps, ho detallem al final.

 

 

A partir d'aquesta tarda, un front de nevades anirà del Ripollès al Maresme i avançarà, de cara a la nit, cap a la Catalunya Central, nord de les Terres de Lleida, s'estendrà per tot el prelitoral i litoral fins al Camp de Tarragona. La neu arribarà al Tibidabo. La cota de neu serà de només 200 metres, si bé, pot baixar més al litoral i prelitoral.

El temps no acabarà de fer net i demà al migdia encara quedaran ruixats i, una altra vegada, es reactivarà la nevada a partir de la tarda. Les nevades s'estendran i s'intensificaran a tot el país entre demà a la tarda i dimecres a la tarda. Serà quan al gran borrasca atlàntica serà a prop nostre. Pot nevar a la platja.

I després de la nevada...

A partir de dimecres a la tarda, canvi radical de temperatura de l'aire i les precipitacions passaran de ser de neu a pluja. El fred de cru hivern de demà, dimarts, amb temperatures a 850 hPa de -8 ºC durarà poc. Dimecres la temperatura pujarà fins als 6 ºC, i aquest brusc ascens de les temperatures implicarà dues coses importants: pujada de la cota de neu i fosa total de la neu en cotes baixes. La pluja abundant que caurà sobre la neu provocarà una pujada dels nivells dels rius i torrents que caldrà seguir amb atenció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut