Tarda de vent i una mica més de pluja dispersa

Diumenge, la pertorbació agafa embranzida i s'acosta una mica més a Catalunya, però els efectes els notarem més dilluns

Alberto AlcántaraActualitzat

La borrasca situada cap al golf de Cadis s'aprofundeix una mica més aquest diumenge. A Catalunya tenim una jornada semblar a la de dissabte, amb poca pluja i força vent. Ens haurem d'esperar fins dilluns per veure precipitacions més abundants i generalitzades.

Núvols, pluja i vent

Repetim un patró de cel força ennuvolat arreu, amb núvols més compactes cap a la meitat oriental, i potser amb algunes estones de clarianes o ullades de sol molt transitòries. Aquesta tarda, la pluja es tornarà a localitzar sobre el litoral i el prelitoral, en forma de ruixats febles, esporàdics i molt poc abundants en general. Hi haurà alguns registres més destacats cap al Pirineu oriental, al prelitoral sud i al vessant sud del Pirineu occidental. La cota de neu estarà situada al voltant dels 1.600 metres.

Compte, perquè el vent de llevant i sud-est bufa amb cops moderats o forts en moltes zones del país, fins i tot amb cops molt forts en les cotes altes del Pirineu, i al litoral i prelitoral sud. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís tant pel vent com per l'estat de la mar.

Pujada de la temperatura mínima

El matí de diumenge no és gens fred: les temperatures de primera hora han pujat seran més altes arreu i amb claredat, amb salts de 3 a 11 ºC respecte als valors de dissabte. Les glaçades han estat febles i han quedat molt localitzades al Pirineu. Molts punts del país s'han llevat amb valors de 10º C o més. Les màximes no podran pujar gaire en general amb tanta nuvolositat, però també registrarem alguns valors més alts. Els extrems es mouran al voltant dels 16 ºC.

I dilluns...

La part més activa de l'episodi arribarà a casa nostra. Dilluns serà un dia de pluja generalitzada i abundant, acompanyada de vent. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut