Gustau Liz
Tempesta a primera hora a des de Ciutadella

Les tempestes fortes també arriben a les Illes Balears

Alberto AlcántaraActualitzat
Hem començat la tardor amb un episodi ben típic del clima mediterrani. Les tempestes de setembre han arribat també a les illes Balears, amb registres importants i amb alguns incidents relacionats amb la intensitat de les pluges, amb talls d'electricitat i inundacions de baixos, com les del municipi de Montuïri, al centre de Mallorca.

 

Els indrets més afectats per les pluges de divendres van ser Binissalem (48 mm), Santa Maria del Camí (47 mm), Porreres (36 mm), Palma (28 mm) i Calvià (23 mm), amb dades de la xarxa de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Les precipitacions es van caracteritzar per la irregularitat i per una intensitat molt alta: van caure en poca estona. A la xarxa de Meteoclimatic, hi ha 52 mm a Inca i 31 mm a Marratxí. Cal afegir els 30 mm recollits a Eivissa i els 16 de Formentera el matí de diumenge.

Les tempestes han vingut acompanyades de molta activitat elèctrica, amb el resultat de tres incendis causats per llamps, a Inca, S'Arracó i a Andratx. Els Serveis d'Emergències han rebut desenes de telefonades només a Mallorca per incidents relacionats amb la pluja.

Per completar la llista d'efectes de la inestabilitat, afegirem les mànegues marines que s'han pogut observar, com aquesta davant de la costa de Calvià:
Anar al contingut