Pantà de Sau (Pere Magrià)
Pantà de Sau (Pere Magrià)

Les reserves d'aigua es recuperen per les pluges d'abril

Néstor GómezActualitzat

Les pluges abundoses d'abril trenquen la dinàmica descendent de les reserves d'aigua dels pantans que va començar el novembre del 2015.

Les reserves d'aigua als pantans de les conques internes es troben al 70%, una quantitat clarament inferior a la mitjana dels darrers 10 anys, del 82%. En canvi, les reserves d'aigua actuals en els pantans de la conca de l'Ebre, amb un 79%, es troben lleugerament per sobre de la mitjana dels últims 10 anys, del 77%, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

 

La situació actual ha millorat força gràcies a les pluges que durant el mes d'abril van arribar a tots els racons del país. Meteocat considera que abril ha estat un mes plujós a gran part del territori i molt plujós a les capçaleres dels rius del Prepirineu.

En el cas de les conques internes, un dels embassaments que més ha pujat en les darreres setmanes és Sau. A finals de març, les reserves havien caigut per sota del 80 hm³, el valor més baix dels darrers 2 anys. Amb les pluges de l'últim mes, la reserva d'aigua a Sau ha trencat la tendència a la baixa dels darrers mesos i ha pujat fins a situar-se per sobre dels 100 hm³. Tot i així, la reserva d'aigua a Sau encara es troba per sota de la mitjana dels darrers 10 anys.

 

Les pluges que s'esperen durant la segona meitat de la primavera més la fosa de neu haurien de fer augmentar les reserves d'aigua dels embassament de tot el país.

Anar al contingut