La darrera tecnologia en aparells de meteorologia a Amsterdam

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La predicció i el control dels fenòmens meteorològics extrems van centrar l'Exposició Mundial de Tecnologia Meteorològica, que es va fer a Amsterdam fa pocs dies. La fira va comptar amb gairebé 180 expositors de tot el món, encarregats de mostrar les últimes tècniques de predicció i observació meteorològica al servei dels governs, empreses i públic en general.

Un exemple és el producte batejat com a "Huracà", de l'empresa nord-americana Baron Services. Es tracta d'un sistema que integra dades de radar, de models i de satèl·lits per oferir una sortida simplificada que facilita la feina als organismes o persones que han de prendre decisions davant d'un sistema tropical.

FT Technologies, del Regne Unit, va presentar l'últim model del seu sensor climàtic FT7, una eina resistent a les condicions meteorològiques extremes. El sensor meteorològic funciona amb ones acústiques que ressonen a l'interior d'una petita cavitat i que mesuren la velocitat i la direcció del vent. Un sensor tan resistent permet obtenir dades de grans esdeveniments com tifons o tempestes de sorra.

L'empresa Meteomatics, de Suïssa, va presentar un dron meteorològic, un dispositiu volador equipat amb sensors meteorològics per recopilar dades en els primers 1.500 metres de l'atmosfera. Ara mateix, no més hi ha els globus meteorològics per registrar aquestes dades.

L'Exposició Mundial de Tecnologia Meteorològica es va fer a Amsterdam del 10 al 12 d'octubre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut