El gran tifó "Mujigae" aterra al sud de la Xina amb vents de fins a 260 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó "Mujigae" ha aterrat a la península de Leizhou, el punt més meridional de la Xina continental. Segons les estimacions del centre de seguiment d'huracans del Pacífic JTWC, el "Mujigae" ha colpejat la costa amb vents sostinguts d'uns 210 km/h i cops de fins a 260 km/h, intensitat equivalent a la d'un huracà de categoria 4.

En el seu camí previ a l'aterratge, el tifó ha colpejat l'illa de Hainan, on ha generat pluges torrencials. A més a més, les normes onades que han escombrat la costa est de l'illa han obligat a evacuar pobles sencers.

El tifó ha coincidit amb la setmana de vacances del Dia Nacional, i desenes de milers de persones estan de vacances a la província insular, d'acord amb les autoritats provincials de turisme.

S'ha emès una alerta de tifó color vermell, el nivell més alt del país, per la província de Guangdong i la Regió Autònoma de Guangxi Zhuang, a l'oest de la província de Guangdong. El govern provincial de Guangdong ha ordenat la suspensió de totes les activitats marítimes. Gairebé 40.000 vaixells pesquers han tornat a port o refugis pròxims.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut