Inundacions a la ciutat de Ha Tinh (Reuters)
Inundacions a la ciutat de Ha Tinh (Reuters)

El gran tifó Doksuri aterra al Vietnam

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó Doksuri ha tocat terra a la costa central nord del Vietnam aquest matí de divendres. És el tifó més potent de la dècada en aquest sector. Hi ha arribat amb vents de fins a 185 km/h, amb la força equivalent a la d'un huracà de categoria 3. Les autoritats han informat de la mort de dues persones al districte de Phong Dien.

L'Oficina de Gestió de Desastres del Vietnam ha evacuat 80.000 habitants de les zones d'alt risc d'inundació i d'esllavissades de terra de cinc províncies centrals.

Els danys materials i les afectacions són nombrosos. L'agència estatal de notícies ha reportat que el vent ha deixat més de 250 cases sense teulada a la ciutat de Hue. Diverses zones de les províncies de Ha Tinh i Quang Binh s'han quedat sense llum per la caiguda de línies elèctriques. També han caigut arbres i tanques i hi ha hagut inundacions. Han tancat escoles i botigues.

A l'aeroport de la capital, Hanoi, s'han cancel·lat 46 vols amb destí al centre comercial del sud, Ho Chi Minh, el centre comercial al sud.

El Doksuri va passar per les Filipines com una depressió tropical. Tot i arribar amb molta menys intensitat, va deixar almenys 4 morts. Durant les pròximes hores, el tifó avançarà per Laos i el nord de Tailàndia, mentre perd intensitat de manera gradual.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut