Tarda amb força sol però també amb alguns ruixats

Acabem la setmana amb una mica de tot: sol, núvols i també alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació marxa cap al centre d'Europa, però encara queda aire fred per les capes altes. El temps no acaba de ser estable del tot. Les tempestes aniran de baixa, però encara n'hi hauran. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Núvols i clarianes

Hem tingut un matí mig ennuvolat, amb grans clarianes i núvols baixos residuals, més bundants pel terç nord i per ponent de bon matí, a punts de la Catalunya central i també cap a la costa Brava.

Des del migdia creixen noves nuvolades i els primers ruixats. Amb el pas de les hores creixeran més núvols d'evolució al Pirineu i Prepirineu, i també punts del quadrant nord-est, l'interior de Girona i, fins i tot, l'entorn del Montseny i algun punt del prelitoral. Les nuvolades derivaran en alguns ruixats i algunes tempestes, sense descartar la possibilitat de calamarsa. Els registres de pluja seran poc abundants en general. Farà més sol cap a Tarragona i ponent. La nit serà de núvols residuals al nord-est.

Mínimes més baixes

Hem tingut una davallada de les temperatures de primera hora, sobretot a les comarques de Lleida, i un descens més petit a la resta. Les màximes tendiran a pujar a la costa i el prelitoral sud. Els valors més càlids es donaran per ponent, les comarques de l'Ebre o la Catalunya Central. Els extrems arribaran als 34º C.

I diumenge...

Continuarà el temps insegur, amb presència de sol i núvols, i risc de nous ruixats i tempestes per l'oest. Les temperatures tornaran a pujar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut