Una tarda de diumenge amb tempestes localment fortes

Acabem la setmana amb un dia de temps insegur, tot i que els ruixats arribaran per la segona part del dia

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge torna a augmentar la inestabilitat. Vents humits, calor superficial i aire fred en altura portaran una tarda moguda, amb tempestes intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja, per fenòmens que poden anar acompanyats de calamarsa i fortes ventades. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla INUNCAT.

Tarda de canvis

El dia tindrà dues cares ben diferenciades: el matí ha sigut de cel variable, amb presència de núvols baixos al vessant nord del Pirineu, cap a la costa i també a zones d'interior: cap a la vall de l'Ebre, ponent o l'interior de Girona. Els núvols s'han esqueixat amb el pas de les hores, però no han marxat del tot, fins i tot han deixat alguna gota a la Costa Daurada. Aquesta calma relativa i mig ennuvolada del matí canviarà dràsticament durant la segona part del dia.

A migdia, un petit xàfec se situava a tocar de la costa al Baix Llobregat, però la tarda es preveu moguda sobretot per l'oest i el sud de Catalunya. Els ruixats i les tempestes guanyaran terreny. Els més intensos entraran des de la zona del Sistema Ibèric. Els xàfecs es repartiran, amb el pas de les hores, per ponent, la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu i la costa i el prelitoral de Tarragona. Serà més difícil que arribin a la costa central i a la Costa Brava, tot i que cap al vespre els ruixats avançaran per l'interior de Barcelona i Girona. Localment hi haurà registres abundants.

Temperatures amb pocs canvis

A primera hora hem tingut mínimes més altes cap al nord-est, a causa de la presència dels núvols baixos més abundants del previst. No esperem grans canvis en la temperatura màxima. En tot cas, si els ruixats del nord-est s'avancen una mica faran baixar les màximes de manera significativa en aquest quadrant, però si arriben cap al vespre esperem unes temperatures diürnes semblants o una mica més baixes que les de dissabte, amb extrems al voltant dels 34 ºC.

I dilluns...

Torn per l'entrada de la tramuntana i el mestral, en aquest cas amb l'efecte d'escalfament de la temperatura diürna a la Costa Daurada. Els ruixats de tarda tendiran a localitzar-se al quadrant nord-est.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut