Manchester

Estat Islàmic reivindica l'atemptat del Manchester Arena

La policia britànica ha identificat l'autor de l'atemptat com Salman Abedi, de 22 anys, de nacionalitat britànica i pares libis

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha reivindicat aquest dimarts l'atemptat que aquest dilluns a la nit va matar 22 persones i en va ferir 59 més a Manchester. En un comunicat, l'organització terrorista afirma que l'atemptat es va fer amb una bomba, i que no hi va haver cap suïcida que s'hi immolés.

Estat Islàmic ha dit que un "soldat del califat" va col·locar "diversos paquets bomba" en diverses concentracions de "croats" a la ciutat britànica i els va fer detonar. El comunicat l'han difós a través de la xarxa social Telegram, i no se n'ha pogut acreditar l'autoria efectiva.

La policia britànica ha identificat l'autor de l'atemptat com Salman Ramadan Abedi, de nacionalitat britànica i pares libis. Es tractaria d'un home de 22 anys. La policia està tractant d'establir si va actuar sol o forma part d'una xarxa terrorista.

La versió aportada per aquest comunicat es contradiu amb la de la policia, confirmada per la primera ministra britànica, Theresa May, aquest mateix dimarts, i que assegura que l'atemptat el va perpetrar un suïcida que es va fer explotar i que només hi va haver una bomba.

Els Estats Units tampoc han verificat encara l'autoria d'Estat Islàmic. 

Un detingut "relacionat amb l'atemptat"

D'altra banda, la policia britànica ha detingut aquest dimarts un jove de 23 anys presumptament relacionat amb aquest atemptat. N'ha informat el compte de Twitter de l'autoritat policial de Manchester. Segons aquesta informació, l'haurien detingut al sud de la ciutat:

La policia també ha detingut un segon home, en aquest cas al centre comercial de Manchester, on aquest dimarts al migdia hi ha hagut moments de pànic per una alarma d'explosió. Aquesta altra detenció, però, no tindria relació amb l'atac de dilluns al Manchester Arena:

 

 

Manchester està en estat d'alerta des de l'atemptat, i la policia ha demanat als ciutadans que no vagin al centre de la ciutat:

 

 

La policia de Londres està revisant els plans de seguretat pels propers esdeveniments que s'han de fer a la ciutat, fins i tot alguns de més petits, que fins ara no haurien tingut presència policial. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut