EUA

Wolfowitz contracta l'advocat de Bill Clinton

El president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, ha recorregut als serveis del prominent advocat nord-americà Robert S. Bennett, que entre altres coneguts clients va defensar l'expresident nord-americà Bill Clinton de les acusacions de conducta sexual inapropiada. Segons informa el diari "The New York Times", la contractació del conegut advocat mostra la intenció de Wolfowitz de lluitar per quedar-se al capdavant de l'organisme multilateral.

Actualitzat
El president del Banc Mundial ha estat molt qüestionat per la seva decisió de doblar el sou a la seva nòvia, Shaha Ali Riza, assignada temporalment al Departament d'Estat nord-americà.

L'advocat de Wolfowitz ja ha manifestat que està convençut que el seu client "ho ha fet tot en el millor interès del banc". Això, malgrat que l'Associació de Treballadors n'ha demanat la dimissió. Divendres passat, l'oficina del president del Banc Mundial va emetre un comunicat en què assegurava que Wolfowitz "espera l'aplicació de les recomanacions del consell executiu del Banc Mundial".

La declaració era una resposta a la decisió d'aquest òrgan, en el qual estan representats els 185 països membres del Banc Mundial, de demanar a un grup especial de treball que investigui "de forma immediata" el cas. El diari novaiorquès ha afegit que, de moment, es desconeix si l'advocat cobrarà els honoraris del seu client o si Wolfowitz tractarà d'aconseguir que sigui el banc el que faci front a les despeses de la seva defensa.
Anar al contingut