Barcelona

Veïns del Gòtic de Barcelona denuncien narcotràfic en alguns clubs cannàbics

Segons la plataforma Resistim al Gòtic, hi ha màfies italianes que els fan servir com a pantalla per vendre tot tipus de droga a turistes

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte va haver-hi una baralla al carrer Còdols del Barri Gòtic de Barcelona: dos grups d'una vintena de persones cadascun es van enfrontar armats amb matxets i pals davant d'un club cannàbic.

Ho ha denunciat la plataforma Resistim al Gòtic, que assegura que aquest club cannàbic no és res més que un punt de venda de droga pensat per a turistes:

 


Aquesta plataforma fa mesos que denuncia que aquest barri, a tocar de la part baixa de la Rambla, s'ha convertit en un feu de narcotraficants que utilitzen suposats clubs cannàbics com a pantalla per actuar.

Captadors i vigilants al carrer

Segons la plataforma, els carrers els controlen persones a sou dels clubs per buscar clients, sobretot entre els turistes. Són els anomenats "captadors", i també hi ha vigilants que controlen les entrades i sortides dels clubs.

 

Els veïns calculen que en un sol club hi poden entrar cada dia entre 100 i 200 persones, i que la majoria no consumeixen la droga a dins, sinó que la compren i se l'enduen. Són especialment durs amb la Guàrdia Urbana, que acusen de complicitat amb els narcotraficants:

"Les actituds que hem presenciat fins ara de la Guàrdia Urbana, tot i les constants denúncies, és d'absoluta complicitat amb els captadors i les xarxes."

Però la policia no ho té fàcil: el local del carrer Còdols ha tancat la porta tres vegades als inspectors municipals i ha obviat les ordres de tancament. La policia va intervenir-hi el març passat i van trobar-hi drogues per valor de 30.000 euros entre les quals, substàncies il·legals que no es poden consumir als clubs cannàbics.

Lluita pel control del territori

Els veïns asseguren que molts d'aquests falsos clubs cannàbics els gestionen grups mafiosos procedents del sud d'Itàlia, que els últims mesos s'han enfrontat als carrers, en una lluita per controlar el territori.

 

En total denuncien que hi ha mitja dotzena de clubs, al carrer Còdols, però també als carrers Escudellers, Obradors i Nou de Sant Francesc. Els veïns denuncien que tenen llicència administrativa, però que incompleixen la normativa de funcionament d'aquest tipus d'establiments.

Els clubs legals es defensen

Aquesta normativa exigeix que els que hi entrin siguin socis amb una certa antiguitat, que només hi hagi cànnabis i que es consumeixi només a dins. Els clubs cannàbics que funcionen legalment alerten a través d'internet de les pràctiques d'aquests altres centres irregulars, en pàgines web com aquesta, que dona consells als turistes.

Una llei aprovada pel Parlament de Catalunya a l'estiu passat va regular aquests clubs, però el Tribunal Constitucional la va suspendre fa un mes, de manera que ara només hi ha regulacions municipals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut