Maite Pagazaurtundua, aquest divendres, presentant l'informe
Maite Pagazaurtundua, aquest divendres, presentant l'informe
Madrid

UPyD denuncia davant la UE que Catalunya vulnera els drets fonamentals dels nens

L'eurodiputada d'UPyD Maite Pagazaurtundua envia un informe a l'Agència Europea de Drets Fonamentals en què diu que a Catalunya "s'adoctrinen als nens en les idees secessionistes" com passava a Euskadi, però "sense violència terrorista"

RedaccióActualitzat

L'eurodiputada d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Maite Pagazaurtundua, ha enviat un informe a l'Agència Europea de Drets Fonamentals en què es denuncia la "sistemàtica vulneració" dels drets dels nens a Catalunya. Segons Pagazaurtundua, l'educació a Catalunya segueix una estratègia "predeterminada" d'adoctrinament que és contrària a la Declaració Universal de Drets de l'Home i la Declaració dels Drets del Nen de la Unesco.

La política basca compara la situació catalana en ensenyament amb la que hi havia a Euskadi en temps dels atemptats d'ETA. L'eurodiputada del partit fundat per Rosa Díez diu que al País Basc "es volia fer desaparèixer el castellà i adoctrinar els nens en les idees secessionistes" i afegeix que això "ha vingut existint, sense violència terrorista, a Catalunya."

Pagazaurtundua considera que la situació s'ha agreujat als últims temps arran del procés sobiranista:

 

"El problema s'ha accentuat amb l'estratègia secessionista que s'ha intensificat als últims anys. Fa dècades que aquesta pràctica es porta a terme.

 

L'eurodiputada assenyala que el govern català ha oblidat que l'important en l'educació d'un nen "no és fabricar patriotes per a la independència de Catalunya". I remarca:

 

"Els independentistes no acaten la justícia espanyola, només els importa la percepció internacional. Per tant, anem a internacionalitzar la denúncia per acabar com més aviat millor amb aquests comportament aberrants"

 

Maite Pagazaurtundua és l'únic dels quatre diputats a les eleccions europees del 2014 que es manté a les files d'UPyD. Els altres tres eurodiputats, Enrique Calvet, Teresa Giménez Barbat i Beatriz Becerra, van abandonar el partit i figuren ara com independents al Parlament Europeu.

Anar al contingut