Guàrdia Costanera que ha fet el salvament
Guàrdia Costanera que ha fet el salvament
Trípoli

Una vuitantena d'immigrants desapareixen en un naufragi davant les costes de Líbia

S'han pogut rescatar amb vida 26 persones que anaven a bord de l'embarcació, totes procedents de l'Àfrica Oriental.

RedaccióActualitzat

Més d'una vuitantena de persones estan desaparegudes arran del naufragi d'una llanxa carregada d'immigrants davant de les costes de Líbia, segons el testimoni dels supervivents.

L'Organització Internacional per les Migracions afirma que s'han pogut rescatar amb vida 26 persones que anaven a bord de l'embarcació, totes procedents de l'Àfrica Oriental.

Els va salvar ahir a la nit el vaixell mercant italià "Vall Bianca" a unes quatre milles de la localitat líbia de Sabratha, quan la llanxa estava mig desinflada i a punt d'enfonsar-se.

La resta d'immigrants ja havien caigut a l'aigua i es creu que s'han ofegat. Una font de la Guàrdia Costanera ha explicat que no s'ha procedit a buscar possibles supervivents o cadàvers després de l'enfonsament per "una qüestió de jurisdicció", ja que aquest es va produir en aigües territorials líbies.

El mercant va portar els 26 immigrants supervivents a aigües internacionals i la Guàrdia Costanera italiana els ha desembarcat, aquest dissabte, a l'illa de Lampedusa.

El cos de salvament marítim ha difós un vídeo en què s'aprecien les operacions de transbord durant la nit i l'arribada de les llanxes motores CP307 i CP324 al port de Lampedusa a la matinada.

Centenars de persones s'embarquen cada setmana en embarcacions precàries com aquesta, mirant d'arribar a la costa d'Itàlia des de Líbia. Des de principis d'any hi han arribat uns 27.000 immigrants, la majoria procedents de l'Àfrica Subsahariana, i majoritàriament de Nigèria, Gàmbia i el Senegal.

Anar al contingut