Un mantell blanc s'ha acumulat al Lincoln Memorial de Washington. (Foto: Reuters)
Un mantell blanc s'ha acumulat al Lincoln Memorial de Washington. (Foto: Reuters)
Washington

Una vintena de morts i 6.500 vols cancel·lats pel temporal de neu a la costa est dels EUA

Els gruixos de neu acumulats provoquen nombrosos problemes. Aquest divendres, les escoles estan tancades. Prop d'un milió de persones es van quedar sense subministrament elèctric aquest dijous, i als aeroports es van cancel·lar uns 6.500 vols.

RedaccióActualitzat

L'est dels Estats Units continua paralitzat pel temporal de neu i fred que els afecta des de dilluns. El balanç de víctimes s'ha elevat i ja són una vintena les morts atribuïdes al mal temps, sobretot per accidents de trànsit. Els gruixos de neu acumulats provoquen nombrosos problemes. Aquest divendres, les escoles estan tancades. Prop d'un milió de persones es van quedar sense subministrament elèctric aquest dijous, i als aeroports es van cancel·lar uns 6.500 vols.

Segons el Pentàgon, s'han mobilitzat 2.300 militars de la Guàrdia Nacional per ajudar els serveis d'emergència de set estats, després que el president Barack Obama va declarar dimecres l'estat d'emergència en àmplies zones de Geòrgia i Carolina del Sud, menys acostumades a aquests temporals.

De fet, tot el país està afectat i només l'estat de Florida s'ha escapat de la neu. A la capital, Washington, la tempesta hivernal "Pax" ha deixat gruixos de fins a 30 centímetres. La nevada ha fet tancar les oficines federals i les escoles i els dos aeroports de la ciutat han quedat inoperatius, mentre que les brigades de neteja s'han esforçat a deixar practicables les principals avingudes.

A Filadèlfia i Nova York s'ha declarat l'estat d'emergència i s'hi esperen fins a 40 centímetres de neu. La previsió indica que seran Washington, Baltimore, Nova York i l'interior de Nova Anglaterra les zones on més nevarà en les pròximes hores.

A Carolina del Nord s'han viscut retencions quilomètriques a les autopistes, perquè molts conductors han optat per deixar els vehicles a la calçada per la presència de gel i neu.

Anar al contingut