Una tarda de diumenge de primavera avançada: sol i caloreta

Diumenge està sent un dia totalment anticiclònic. El mestral i la tramuntana ja són història i gaudirem d'una tarda de cel gairebé serè arreu. Les màximes tornaran a enfilar-se clarament per sobre dels 20 graus en molts indrets. Dilluns serà un altre dia de calma, sol i calor.

Actualitzat

Diumenge, les altes pressions es reparteixen per la península Ibèrica i pel Mediterrani. A més a més, la situació en les capes altes atmosfèriques és igualment estable. El temps continua tranquil, amb cel assolellat  i amb temperatures molt suaus. Un dia de primavera total.

Més sol

La calma meteorològica es tradueix en cel serè o molt poc ennuvolat gairebé arreu. Hi ha hagut petits matisos, com ara alguns núvols baixos retinguts al vessant nord del Pirineu, que ja s'han trencat, algun banc de boira a primera hora i alguns núvols prims dispersos i decoratius. Durant les hores centrals del dia, creixeran núvols de bon temps a punts de muntanya i es mantindran algunes teranyines de cirrus. Tot plegat, sense posar en perill la presència del sol. A tot estirar, de cara al final del dia, esperem algunes boires arran de mar, que poden fregar el litoral sud.

Vents encalmats i ambient primaveral

El mestral de les Terres de l'Ebre, el vent de nord del Pirineu i la tramuntana de l'Empordà han minvat, després d'haver deixat algun cop moderat de matinada.

Pel que fa a les temperatures, destaquem que les mínimes negatives han estat puntuals al Pirineu i que aquests valors de primera hora han baixat a les zones on el vent ha perdut força. Les màximes tornaran a enfilar-se per sobre dels 20 graus a gran part del territori, amb extrems de 24 o 25 graus i amb alguns repunts de fins a 26. La marinada farà baixar les màximes cap al litoral sud.

Al País Valencià, el mestral encara ha bufat moderat de matinada a Castelló, amb cops de fins 74 km/h a Catí, segons les dades de Meteoclimatic. Dominaran el sol i la calor, amb màximes molt pròximes als 30 graus en alguns casos. A les Balears, hi ha hagut algun cop de vent de nord moderat a Menorca fins a mig matí, però a la tarda es preveu més calma. El cel es veurà poc ennuvolat en conjunt.

I els pròxims dies...

El començament de la setmana serà també molt estable, amb força sol,  i amb temperatures  més altes. De cara a dimarts passarà la cua d'un front. Hi haurà més núvols i es reactivaran alguns ruixats al nord.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut