Comença la primera campanya de la renda sense paper
La nova app de l'Agència Tributària

Una nova app d'Hisenda permet fer la declaració de renda des del mòbil o la tauleta

Les declaracions fetes per internet ja són prop del 90 per cent del total 

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dijous l'Agència Tributària posa en marxa una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes que, d'entrada, servirà per fer les declaracions de la renda més senzilles.

L'aplicació, disponible per iOS i Android, ja es pot descarregar de forma gratuïta i permet al contribuent consultar les seves dades fiscals, a més d'obtenir el número de referència i enviar missatges personalitzats a l'Agència o rebre informació referent a la devolució.

A partir del 4 d'abril, ja es podrà presentar la renda del 2017 per aquest sistema. Hisenda estima que se la podrien descarregar 44 milions de telèfons mòbils.

L'usuari s'hi ha de registrar i després hi pot accedir mitjançant un codi QR.

Hisenda calcula que prop de 5 milions de persones podran confirmar la seva declaració mitjançant aquest sistema, sobretot els que no hagin d'aportar informació addicional a l'esborrany.

Els contribuents que necessitin completar l'esborrany seran dirigits al programa Renda Web perquè l'incorporin.

Actualment les declaracions de la renda fetes per internet ja representen prop del 90 per cent del total.

L'app permetrà altres usos com gestionar no només la declaració pròpia, sinó també la dels familiars, fins a un màxim de 20 NIFs diferents, i també servirà per fer gestions amb certificat electrònic i clau PIN.

 

 

Ajuda telefònica

Una altra de les novetats que aquest any posa en marxa l'Agència Tributària és la fórmula "Et truquem".

A diferència de la cita prèvia, amb aquesta fórmula el contribuent s'inscriu per rebre una trucada d'un col·laborador de l'Agència que l'ajudarà a fer la declaració, sense necessitat de desplaçar-se a una oficina col·laboradora.

 

 

L'horari de trucades està previst que sigui de les 9.00 a les 20.30 hores. La campanya de la renda d'aquest any no presenta gaires novetats i està previst que comenci el 4 d'abril i acabi el 2 de juliol.
         

Anar al contingut