Palamòs

Una mare denuncia que un socorrista de Palamós es va negar a atendre el seu fill per parlar-li en català

L'empresa encarregada del servei de vigilància de la platja obre un expedient i la mare ja ha denunciat el cas a l'Ajuntament de Palamós, al síndic de greuges i a Drets.cat

RedaccióActualitzat

Polèmica després que una mare ha denunciat a traves de les xarxes socials que un socorrista es va negar a atendre el seu fill perquè li va parlar en català. Els fets haurien tingut lloc aquest diumenge a la tarda a la platja de la Fosca de Palamós. Al fill, que té 14 anys, va picar-li una medusa a l'esquena. La mare, segons explica, va anar a demanar ajuda al socorrista, però el noi es va negar a atendre-la perquè "no li ha semblat bé que em dirigís a ell en català". Aleshores, s'hi va dirigir en castellà, però el socorrista -afegeix la mare- "s'hi ha negat en rodó".  

La dona ha explicat que quan es va dirigir en català el socorrista li va respondre: "No t'entenc i no vindré". Aleshores, va parlar-li en castellà però tampoc se'n va sortir. "El meu fill tenia l'esquena vermella i amb tot de butllofes semblant a espaguetis", ha manifestat la mare, que ha explicat que, davant la negativa del socorrista, va decidir fer-li fotos amb el seu mòbil i el va advertir que el denunciaria.

Al final, la dona i el seu fill van anar fins a la caseta de socors, situada a l'altre extrem de la platja, on van atendre l'adolescent. La mare, que és de Taradell, assegura que la situació que va viure és "inadmissible" i "intolerable" i que ja l'ha denunciada a l'Ajuntament de Palamós, al síndic de greuges i al col·lectiu Drets.cat. A més, dijous anirà als jutjats de Vic.

Des de l'empresa encarregada de la vigilància de les platges de Palamós, Pro-activa Serveis Aquàtics, han obert un expedient per aclarir què va passar. En un comunicat, però, Pro-activa ha destacat que "el nen va rebre l'atenció adequada al lloc de socors de la platja i no a la cadira de vigilància, ja que aquest no és un espai sanitari, i totes les atencions s'efectuen al lloc de socors". De moment, Pro-activa no va més enllà i afegeix que s'està recopilant tota la informació i que emetran un nou comunicat quan hagin aclarit els fets.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut