Una immensa allau de terra en una mina d'or de Turquia deixa nou treballadors sepultats

Entitats ecologistes alerten que si la massa de terra, que conté cianur, arribés al riu Eufrates seria un desastre ecològic fatal per a la fauna de la zona

RedaccióActualitzat

Una esllavissada de terra en una mina d'or a la província turca d'Erzincan ha deixat sepultats nou miners que hi estaven treballant. Segons les autoritats turques, encara s'estan buscant amb l'esperança de trobar-los vius.

L'allau s'ha produït cap a les 14.30 hora local d'aquest dimarts, en una mina a cel obert a uns 630 quilòmetres a l'est d'Ankara.

En un vídeo emès per la cadena local NTV, es pot veure com una massa de terra gegant es desprèn d'una de les parets i avança en estat líquid per tota la vall.

L'empresa que opera la mina ha compartit un comunicat en què confirma l'incident i explica que l'esllavissada s'ha produït en un espai on els minerals aurífers queden sotmesos a la lixiviació; és a dir, queden acumulats a cel obert i sotmesos a un bany amb cianur per separar-ne l'or de la pedra.

L'incident ha generat una preocupació molt gran, ja que el complex on està situada la mina arriba pràcticament fins al riu Eufrates i si els minerals barrejats amb el cianur arribessin al riu seria un desastre ecològic fatal per a la fauna de la zona. Fins i tot es podrien veure afectades les reserves d'aigua destinades a l'ús humà i agrícola, apunta la premsa local.

Alguns activistes locals advertien des de feia temps dels perills ecològics dels processos de lixiviació amb cianur, un material altament tòxic, que es feien a la mina. També el col·lectiu d'enginyers i arquitectes ha recordat avui que al desembre va interposar una denúncia contra els plans d'ampliar la mina.

El Ministeri de Justícia turc ha designat quatre fiscals per investigar les responsabilitats de l'accident.

 

 

ARXIVAT A:
Turquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut