Nova York

Una explosió de gas fa caure un edifici de tres plantes a Manhattan

L'explosió que ha ensorrat a la tarda un edifici de l'illa de Manhattan l'ha provocada una fuita de gas, segons les primeres hipòtesis dels bombers de Nova York. La Casa Blanca de seguida ha descartat que es tractés d'un atemptat terrorista. Fonts dels serveis d'emergències han explicat que almenys quinze persones han hagut de ser traslladades a l'hospital. Es tracta d'un edifici de tres plantes, situat a la banda est de l'illa de Manhattan, on hi havia un centre d'estètica i diverses oficines mèdiques.

Actualitzat
L'edifici s'ha incendiat i ha caigut després d'una explosió que ha sacsejat tot el veïnat, segons han explicat alguns testimonis. Els bombers han apuntat que la deflagració s'ha produït per una fuita de gas, i han indicat que la causa més probable sigui l'intent de suïcidi del propietari de l'edifici. L'explosió i posterior ensorrament ha deixat ferits de diversa consideració a l'Upper East Side, molt a prop de la cantonada del carrer 62 i Madison Avenue.

Un portaveu dels bombers de Nova York, en una entrevista a la cadena de televisió ABC, ha dit que poc abans de l'explosió s'ha rebut una trucada de l'interior de l'edifici que sembla apuntar a la possibilitat d'un intent de suïcidi del seu propietari, un metge que podria haver deixat oberta la clau del gas del forn expressament. Després alguna guspira hauria provocat l'explosió.

Diverses dotacions de la policia i dels bombers s'han desplaçat al lloc dels fets per dur a terme tasques de rescat, que han permès treure el presumpte metge suïcida després d'aconseguir posar-se en contacte amb ell a través del seu telèfon mòbil. Segons fonts oficials, el metge es trobaria en estat crític, juntament amb quatre civils més, ferits de diversa consideració, que serien vianants que passaven per davant de l'edifici en el moment de l'explosió.

Per la seva banda, la Casa Blanca ha afegit que no té cap indici que faci pensar en un atac terrorista. 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut