Falset

Una exparella es disputa la custòdia d'un gos als jutjats

Després de separar-se, l'home es va endur el gos que tenien al refugi on treballaven

RedaccióActualitzat

Una exparella es disputa la custòdia d'un gos al jutjat. Els dos treballaven junts a una protectora d'animals, al refugi Provegan, i quan es van separar l'home es va endur el gos.

Elena Tova i Jonás Amadeo Lucas es van separar el 2016. El Leben és el gos que la parella tenia al refugi i l'home se'l va emportar. Tova, que també és la directora fundadora de Provegan, explica que una de les coses que volen defensar és la seguretat de l'animal:

"A l'associació no només hi soc jo, jo només dirigeixo, però hi ha molta més gent. Nosaltres ens comprometem des que salvem el gos, que ho vam fer nosaltres, no en Jonás, a donar-li seguretat a la seva vida. No ha estat així perquè aquest home se l'ha emportat."

El jutge de Falset ha decidit suspendre el judici perquè hi veu un buit legal. Els gossos no es consideren coses i estan fora dels delictes patrimonials. Lucas, que també era director de la Fundació ProVegan, ha defensat que és una bona mesura que beneficiarà els animals:

"Em dona una esperança molt gran que tot això pugui beneficiar els animals en el futur d'una bona manera. Són éssers sensibles, que necessiten la nostra observació, moltes més decisions de qui té el seu nom als papers o no."

Ara cada una de les parts han d'aportar un informe jurídic i més endavant es resoldrà si s'arxiva o no el cas. Caldrà esperar per veure qui es queda el Leben definitivament. Fins a nou avís, es quedarà amb en Jonás, que l'ha tingut des del 2016.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut