Gavà

Una escola de Gavà deixa de parlar dels presos de consciència per queixes de pares

El centre ajorna momentàniament el debat, que tractaven a l'aula des de fa tres anys, "mentre duri la situació de neguit externa que tenim al centre"

RedaccióActualitzat

El degoteig de crítiques a les escoles per suposat adoctrinament ha estat puntual, però constant, des de l'endemà de les votacions de l'1 d'octubre. L'últim motiu de polèmica ha estat un còmic d'Amnistia Internacional que explica què és un pres de consciència i que s'estava treballant en un centre concertat de Gavà.

Els alumnes de cinquè del Col·legi Immaculada Concepció fa tres anys que debaten sobre els drets humans, com la llibertat d'expressió i de pensament, en l'assignatura de Religió. Ho fan amb una sèrie de materials com la fitxa "En Tim, pres de consciència". Aquest any l'han hagut d'acabar retirant després de les queixes d'alguns pares. El debat que ja s'estava fent a l'aula els ha coincidit amb la situació política actual i els empresonaments.  
 

 

En la vinyeta, Amnistia viatja al país on viu en Tim, que ha estat empresonat per xiular, i explica als nens la definició de l'organització dels presos de consciència: "Al món hi ha molts presos de consciència, persones que sense haver-se comportat violentament són a la presó només a causa de les seves idees, de la seva religió, del color de la seva pell o per expressar-se lliurement, com en Tim, xiulant."

 

Després de les queixes, l'escola va enviar una carta de disculpa a les famílies. Ana Puente, la directora, assegura que és quan intervenen els pares que arriba la polèmica:

"Realment reflecteix la situació que vivim ara. Rau molt en el sentit que els nanos arriben a casa i volen l'opinió dels pares. I aquests pares és quan entra la polèmica, quan intervenim els adults a valorar aquesta vinyeta i aquesta tasca del professorat."

El tema l'han apartat per tractar-lo més endavant:

"A mi el que em preocupa és la situació emocional dels nens. En aquests moments ells estan amb un neguit interior que considero que per l'edat que tenen no toca. Per tant, en base a això fem un parèntesi."

"Simplement és un parèntesi en aquesta activitat, un parèntesi que durarà el que duri la situació de neguit externa que tenim en el centre. Reprendrem l'activitat i tornarem a fer el debat a dins de l'aula que considerem i que surti dels infants."

Molts pares estan d'acord amb aquest parèntesi, perquè consideren que es viu una situació sensible a Catalunya, però que el debat s'ha de fer més endavant. També hi ha pares que haurien volgut que el tema s'hagués tractat ara, però l'escola prefereix fer-ho quan considerin que els ànims s'hagin calmat. 

L'escola, en el punt de mira

La denúncia més rellevant cap a l'escola és la que va portar vuit docents de tres escoles de la Seu d'Urgell a declarar davant del jutge per un suposat delicte d'incitació a l'odi pel tractament a l'aula dels fets de l'1-O.

El Ministeri d'Educació ha enviat tres requeriments al Departament d'Ensenyament perquè l'informi sobre diferents queixes que han rebut de pares. Rajoy, a més, s'ha mostrat partidari de reforçar la presència de l'Alta Inspecció a Catalunya.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut