El ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
El ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
Madrid

Méndez de Vigo parla ara de "casos concrets" d'adoctrinament a l'escola catalana

El ministre d'Educació no parla d'adoctrinament de forma general però denuncia "situacions xocants"

RedaccióActualitzat

Després d'haver denunciat "adoctrinament" a les escoles catalanes, aquest dimecres el ministre d'Eduació, Íñigo Méndez de Vigo, ha parlat de "casos concrets":

"Hem vist aquestes actuacions en algunes escoles que són xocants. Hi ha hagut denúncies d'aquestes actuacions, on els pares no estan d'acord amb algunes actuacions concretes que han fet alguns professors, també concrets."

"Jo esperaré la resposta de l'administració autonòmica, que és la competent. Si l'administració autonòmica no em respon o la resposta no la trobo adequada, doncs es pot acudir als tribunals." 

Méndez de Vigo ho ha dit en la sessió de control al Congrés i com a resposta al diputat d'ERC Joan Olòriz, que ha assegurat que espera que el to del ministre que perduri en el temps sigui el d'aquesta sessió, el de la "prudència". Olòriz ha demanat, doncs, al govern espanyol que no es pot legislar basant-se en "excepcions":

"Avui l'ha negat (l'adoctrinament). Avui ha parlat d'excecpcions que poden passar en qualsevol comunitat espanyola. Estic d'acord que les excepcions s'han de poder analitzar, però mai podem legislar per les excepcions."

El diputat republicà ha advertit a l'executiu de Rajoy que l'escola catalana "no es toca" i l'ha instat a no caure "en els cants de sirena de la vella extrema dreta dels 'falangitos', que no duen enlloc". 

 

Olòriz ha destacat el to de Méndez de Vigo sobre "l'adoctrinament", per sobre del del diputat de Ciutadans Toni Cantó, que el considera "groller i insultant". Ciutadans es va quedar sol amb la moció contra l'adoctrinament a les aules catalanes que va presentar fa una setmana. La formació taronja va rebutjar una esmena del PP perquè implicava "descafeïnar" la seva proposta.

Segons Olòriz, quan es parla d'adoctrinament amb "acusacions infundades i mentides sense escrúpols es vol fer ostatges els nens i nenes catalans per trencar la convivència".

ARXIVAT A:
Educació Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut