La policia ha escorcollat un edifici d'oficines al carrer de les Letres a Terrassa. (Foto: EFE)
La policia ha escorcollat un edifici d'oficines al carrer de les Lletres a Terrassa. (Foto: EFE)

Una dotzena de detinguts en una operació contra el narcotràfic a Barcelona, Castelló i València

La Policia Nacional ha detingut almenys una dotzena de persones i ha registrat domicilis i empreses a Barcelona, Sabadell, Lliçà de Munt, Terrassa i Rubí. El jutge ha ordenat els escorcolls per investigar una presumpta xarxa dedicada al blanqueig de diners procedents del tràfic de cocaïna.

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut almenys una dotzena de persones i ha registrat domicilis, oficines i empreses a diverses localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona, Castelló i València en una operació contra el blanqueig vinculat al narcotràfic.

L'operació està dirigida per un jutjat d'instrucció de Terrassa, que investiga una presumpta xarxa dedicada al blanqueig de diners procedents del tràfic de cocaïna.

S'han fet escorcolls a Barcelona, Sabadell, Lliçà de Munt, Terrassa i Rubí. Els agents han entrat en una fruiteria de Mollet del Vallès i en una entitat financera de Castellar del Vallès a la recerca de documentació.

Al País Valencià els registres s'han dut a terme amb el suport de la Guàrdia Civil. Aquí l'operació s'ha centrat principalment al municipi de Benicarló, però també hi ha hagut intervencions en altres localitats de valencianes.

El jutjat de Terrassa manté el secret de sumari. La macrooperació desplegada aquest dimarts deriva d'una primera investigació dirigida pel mateix jutjat, en la qual es va desarticular una xarxa de tràfic de cocaïna.

La documentació confiscada en aquesta primera fase de la investigació contra els presumptes narcotraficants ha posat el jutjat darrere la pista de les persones que col·laboraven amb ells facilitant-los l'estructura per blanquejar els diners que guanyaven amb la venda de cocaïna.

Anar al contingut