Celrà

Una dona i un nadó, ferits en quedar atrapats a sota d'un vagó de tren a Celrà

Tots dos van caure quan baixaven del tren i diversos passatgers van activar l'alarma per evitar que el comboi els passés per sobre

RedaccióActualitzat

Gran ensurt a l'estació de la Renfe de Celrà, al Gironès. Una àvia i un nadó d'un mes i mig van caure quan baixaven d'un tren i van quedar atrapats a sota del comboi. La mare del nadó, que viatjava amb ells juntament amb altres passatgers, va activar l'alarma per evitar que el comboi emprengués la marxa i els passés per sobre.

Segons ha explicat la mare, al lloc on hi va haver l'accident no hi ha andana i cal fer un salt d'un metre per baixar del tren.

Àvia i nét van ser traslladats immediatament a l'Hospital Josep Trueta. La dona va necessitar punts al cap i el nen va estar diverses hores en observació a causa de les contusions. Malgrat l'impacte, però, tots dos estan bé.

Els fets van passar dimecres a la tarda. La dramaturga Cristina Clemente viatjava amb el seu fill de només un mes i mig i la seva mare en un tren que feia el trajecte de Girona a Celrà, on dijous s'estrenava un dels seus últims treballs, titulat "Ventura", en el marc del festival Temporada Alta.

Segons ha explicat Clemente, ella portava el cotxet i la seva mare duia el seu fill en braços quan van caure àvia i nét i van quedar atrapats sota del vagó. Cristina Clemente en dóna tots el detalls al seu Facebook:

"Va passar que l'estació de Celrà només té andana per un tren curt. Els trens que hi passen són més llargs que l'andana, i per tant, si viatges a l'últim tren, quan s'obren les portes no hi ha pràcticament andana. Per baixar hauries de saltar. Un no s'espera això, i pensa que ha de ser capaç de baixar, perquè tothom baixa dels trens, perquè tens por que es tanquin les portes, perquè ni tan sols et qüestiones que potser no és factible baixar. (...) M'horroritza pensar en el que hauria pogut passar. La imatge de la meva mare i el meu fill sota el tren crec que no me la trauré del cap en tota la vida. Ma mare es culpabilitza del fet i això també em fa molta ràbia. Encara m'horroritza més pensar que avui en aquella estació les coses continuen igual."

Clemente ha assegurat que altres passatgers li van explicar que ja hi ha hagut altres accidents d'aquest tipus a l'estació de Celrà i, per això, reclama solucions. Ara, està decidida a continuar lluitant per arreglar-ho:


"No ho poden arreglar perquè l'obra que s'hi ha de fer és caríssima. No poden posar un cartell avisant que a Celrà baixin pels vagons del mig? No poden no obrir les portes dels últims vagons? No poden. Per què? No ho sé, però no poden."

També explica que Renfe s'ha interessat pel seu cas:

"El gerent de Renfe i el seu segon han trucat diverses vegades per saber com estem. De fet, un d'ells  fins i tot va venir a veure'ns ahir a l'hospital. Reconeixen que l'estació té un problema."

Fonts de Renfe han recordat que l'estació és propietat d'Adif i, en aquest sentit, apunten que només poden insistir a l'administrador d'infraestructures que totes les andanes estiguin a una alçada adequada perquè els passatgers puguin accedir als trens sense problemes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut