Barcelona

Un professor mort i quatre ferits a mans d'un alumne de 13 anys en un institut de la Sagrera

Sota custòdia policial el presumpte agressor, un estudiant de segon d'ESO de l'Institut Joan Fuster

RedaccióActualitzat

Un professor de segon d'ESO de l'Institut Joan Fuster de Barcelona ha mort i quatre persones han quedat ferides després de ser atacades per un alumne del centre. Els fets han passat a un quart i cinc de deu, quan un alumne armat amb una ballesta i una arma blanca ha irromput al centre, situat a la plaça Ferran Reyes, al barri de la Sagrera de Barcelona, i ha començat a atacar.

El presumpte agressor, un alumne de 13 anys de segon d'ESO, està retingut al centre i sota custòdia dels Mossos d'Esquadra ja que és inimputable i només ha pogut ser identificat.

Què ha passat?

Tot ha començat quan l'alumne ha arribat una hora tard al centre i ha anat a la classe de segon d'ESO que li tocava. Quan la mestra de castellà li ha obert la porta, li ha dit "Bon dia", l'ha atacat a la cara i li ha provocat contusions. La filla de la docent, alumna de la classe, ha volgut ajudar la seva mare i ha rebut una ganivetada a la cama.

Immediatament després, el suposat agressor ha sortit al passadís i ha començat a donar cops. Un altre professor ha anat a veure què hi passava i el jove l'ha atacat mortalment amb una arma blanca a l'adbomen. El docent, un substitut de 35 anys de Lleida que feia tan sols una setmana que impartia la matèria de Ciències Socials a l'institut, ha mort. L'agressor, a més, ha agredit al tòrax un altre alumne de 14 anys amb l'arma blanca que portava, així com una tercera professora.

Davant el temor que el jove seguís agredint més persones, els altres professors han confinat els alumnes a les aules durant l'atac. Finalment, el professor d'educació físia ha reduït l'agressor.

Dos professors i dos alumnes, els ferits

Els quatre ferits, dues professores i dos alumnes, ho estan amb caràcter lleu. Tres d'ells -la professora de castellà, la seva filla i el noi de 14 anys- han estat derivats a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i es mantenen estables al servei d'urgències. L'altra professora ferida ja ha estat donada d'alta després de ser atesa al mateix lloc dels fets.

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha activat el Centre d'Urgència d'Emergències Socials de la ciutat per atendre les necessitats de les famílies dels alumnes que requereixin algun tipus d'ajuda.

Precisament, alguns dels pares i mares dels alumnes de l'Institut Joan Fuster s'han desplaçat al lloc dels fets. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha anat al centre. Mentrestant, els alumnes han desallotjat el centre i estan concentrats a la plaça de Ferran Reyes a l'espera de poder anar a recollir les seves pertinences.

Les classes han quedat suspeses fins dimecres i es reprendran coincidint amb una cerimònia de reconeixement al professor mort. Un comunicat del centre informa que aquesta tarda "s'ha activat un dispositiu especial per al professorat, per a l'alumnat i per als pares dels alumnes dels grups-classe més afectats", tal com ja havia avançat la directora del centre.

Demà a les vuit del matí, el professorat del centre es reunirà en claustre extraordinari per adoptar les pautes d'assessorament general, amb els serveis d'urgències i emergència social de l'Ajuntament de Barcelona. I a partir de les deu, els alumnes es podran incorporar al centre per rebre l'assessorament d'un expert per aula, segons assenyala el comunicat de l'institut.

Companys del menor han assegurat que la setmana passada el jove va repetir diverses vegades que mataria tots els professors i després se suïcidaria. Companys que el coneixen des de P3 diuen que li agraden les armes, que ja va tenir un incident amb un encenedor a Primària, i que ell mateix explicava que tenia una llista negra amb les persones a qui volia fer mal. Els experts apunten que el noi podria haver tingut un brot psicòtic.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut