Un potent anticicló, centrat a Irlanda, allargarà el seu domini fins a Catalunya

Aquest dissabte, el temps serà estable amb sol i temperatures en ascens. De matinada, l'ambient serà fred, amb algunes boires a l'interior. El temporal de mar anirà minvant i l'onatge disminuirà a partir del migdia.

Actualitzat



Dissabte, canvi radical

El ràpid desplaçament de la borrasca possibilitarà un canvi important de temps de cara al cap de setmana. Un potent anticicló, centrat a Irlanda, allargarà el seu domini fins a Catalunya. El patró de vents responsables del temporal quedarà completament esborrat.

Aquest canvi farà que es vegi un cel cada cop més serè, amb núvols residuals que aniran perdent consistència de matinada, per arribar molt trencats al matí de dissabte. Segurament seran més visibles cap a la costa de Girona o el nord de Barcelona, però en qualsevol cas, dominarà el sol a la major part del país i durant la major part del dia.

Degut a l'obertura de clarianes de matinada, les temperatures mínimes seran clarament més baixes, amb algunes glaçades moderades. Per contra, el sol escalfarà l'ambient durant les hores centrals, fent que les màximes pugin arreu, al voltant dels 15 o 16 graus en els casos extrems.

El vent serà residual durant el matí, de nord a la Costa Brava i del nord-oest a les Terres de l'Ebre. Després, desapareixerà del tot.

Temps més calmat també al País Valencià, amb més núvols de cara a la tarda, vents fluixos i màximes en ascens. A les Balears es veurà més ennuvolat, però el risc de ruixats i el vent fort tendirà a minvar amb el pas de les hores.

Diumenge, tranquil

La setmana acabarà amb temps tranquil, amb domini general de l'anticicló i sol durant bona part del dia. Tot i això, esperem alguns núvols en augment pel sud durant la tarda. El pròxim canvi de temps s'apunta per dimarts, amb l'arribada d'una imponent borrasca pel sud-oest peninsular.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut