Una imatge de l'examen de castellà a 4t de primària (3Cat)

Un nen de 4t de primària corregeix una pregunta errònia de les noves proves d'Educació

El Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, avisat de l'errada, ha respost: "Feliciteu aquest nen per la seva puntualització! Té tota la raó. En prenem nota"

RedaccióActualitzat

Les primeres proves de diagnòstic a 4t de primària i 2n d'ESO que es fan aquest abril han generat malestar entre alguns docents. Molts centres es queixen de sobrecàrrega de feina i del format "poc competencial" d'uns exàmens marcats per la LOMLOE, la llei d'educació espanyola.

A aquestes queixes s'hi sumen ara errades en el contingut, que la directora d'un centre escolar ha fet arribar a TV3. A la prova de castellà, un alumne de quart de primària ha corregit un enunciat.

Els preguntaven: "¿Per què no podem veure les estrelles quan és de dia?" I el nen, com s'aprecia a la imatge, fa una ratlla sobre la pregunta i la reformula: "Per què només podem veure una estrella quan és de dia?". I també respon a la qüestió: "El sol fa que no puguem veure més estrelles".

I és que, tal com assenyala l'infant, el Sol és una estrella que manté unit, precisament, el sistema solar. La mateixa directora afegeix que, el dia de l'examen, l'alumne ja els va fer saber que el text estava equivocat.

La docent ha fet arribar la correcció al Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu. Des d'aquest organisme, que depèn del Departament d'Educació, li ha respost en un correu, textualment:

"Molt bé! Feliciteu aquest nen per la seva puntualització! Té tota la raó. En prenem nota. Salutacions."

El nen es diu Àxel Córdoba i té 10 anys. En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio s'ha mostrat content perquè molta gent l'ha felicitat. El seu pare ha explicat que és un alumne "molt treballador i humil" i que li agradaria ser mestre en el futur.


En el redactat d'una altra prova dels mateixos exàmens de 4t hi havia un altre error. Segons la mateixa font, hi constava "soc" amb accent, quan ja fa anys que aquest accent diacrític s'ha eliminat.

La docent denuncia: "Ni tan sols els que fan les proves les saben redactar."

 

ARXIVAT A:
Educació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut