Un inventor britànic posa al mercat el primer vestit volador autopropulsat

L'invent té un preu de 380.000 euros, pesa 27 quilos i es pot utilitzar per a vols curts

Actualitzat

Els vianants que es passejaven dimecres pel centre de Londres han vist un espectacle inèdit: un home volant. L'intrèpid pilot i inventor del vestit és Richard Browning, que ha preferit batejar-lo amb el nom de "Daedalus Mark 1".


Dimecres, Browning va fer la primera demostració al mig d'una ciutat. Enmig d'una gran expectació, es va elevar, com si res, i va volar, a curta distància de terra, amunt i avall, per un carrer tallat.

L'invent, però, ja l'havia presentat abans i n'havia fet demostracions en camp obert o sobre l'aigua.

 

 

 

Com funciona?

L'invent té cinc turbines, dues a cada braç i una a l'esquena, amb una potència de 1.050 cavalls. Pesa 27 quilos i funciona amb querosè, combustible d'avió. Però també pot anar amb gasoil normal. Consumeix tant que només es pot utilitzar per a vols curts, d'entre cinc i deu minuts.

Ara, el vestit volador ja es pot comprar en uns grans magatzems londinencs especialitzats en productes de luxe. El preu, però, és poc assequible: l'invent costa 380.000 euros.

A canvi, això sí, el comprador té dret a unes classes pràctiques a l'empresa de Browning, als afores de Londres. L'inventor explica que és tan fàcil com aprendre a anar en bici, però cal tenir present que, a banda d'inventor, també és atleta d'elit i ex "marine".

 

 

L'etern somni de volar

Del mite d'Ícar, que va morir per acostar-se massa al Sol, fins a icones de la ficció moderna com Peter Pan o Superman, el somni de volar ens acompanya des del principi dels temps. James Bond ja va predir que la millor manera seria una pràctica motxilla, i a la inauguració dels Jocs de Los Angeles, l'any 1984, un pilot ho va fer realitat per primer cop.

Però ningú havia gosat fer-ne una versió domèstica fins ara.

 

Imatge de la inauguració dels Jocs de Los Angeles, on un pilot va volar amb una motxilla per primera vegada

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut