Londres

Un informe alerta dels perjudicis de la promoció indiscriminada de biocombustibles

Un informe parlamentari britànic adverteix que el Regne Unit i tota la Unió Europea haurien de renunciar a la promoció indiscriminada de biocombustibles perquè fan més mal que bé al medi ambient i, a més, perjudiquen els països més pobres. L'informe dóna la raó a les veus que s'han aixecat últimament contra aquest tipus de combustible.

Actualitzat

El Parlament del Regne Unit ha aixecat l'alarma sobre els biocombustibles. Segons un informe que ha elaborat el Comitè d'Auditoria Mediambiental de la cambra britànica, la producció a gran escala d'aquest tipus de combustible no només no és aconsellable sinó que seria perjudicial, i per això demana una moratòria immediata de la producció de biocombustibles i propugna alternatives més sostenibles.

Segons els diputats britànics, el govern de Londres ha donat suport als biocombustibles sense haver-se assegurat abans que per produir-los no es danyarà la selva tropical, no es contaminaran les vies d'aigua, ni augmentarà l'escassedat d'aliments als països del Tercer Món.

Entre els impactes negatius de la producció de biocombustibles, l'informe destaca l'energia utilitzada en el cultiu, el transport de les collites, la destrucció de boscos tropicals, que justament serveixen per absorbir bona part del diòxid de carboni, i, finalment, l'ús creixent de pesticides.

Anar al contingut