Girona

Controlat l'incendi que ha cremat unes 36 hectàrees de vegetació a tocar de Girona

Els veïns desallotjats ahir, uns 150, han pogut passar la nit a casa seva

RedaccióActualitzat

El treball dels bombers i la pluja que ha caigut de matinada han permès controlar l'incendi que ha cremat unes 36 hectàrees de vegetació a tocar de Girona. El foc va començar ahir, a primera hora de la tarda, en un camí al costat del cementiri. Tot i que els agents rurals encara n'investiguen les causes, se sospita que l'hauria provocat un cigarret mal apagat. La localització de l'incendi els ha obligat a mantenir tots els efectius a punt. Els veïns desallotjats, unes 150, han pogut dormir a casa seva. Una desena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció

Les flames han afectat set habitatges de la zona, dos d'ells amb afectacions "severes". Els bombers han centrat els seus esforços a evitar que el flanc dret s'obrís cap a les Gavarres i que el cap creués la riera de Galligants.

Cap a les nou del vespre s'han retirat els mitjans aeris de la zona, però els Bombers han mantingut seixanta-set dotacions terrestres treballant per acabar de controlar el foc. Una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers han treballat durant la nit per poder tancar el perímetre afectat.

El foc s'hauria originat al carrer Hortènsia, a tocar del cementiri, i s'ha estès a una zona boscosa. Els veïns han lamentat que ningú els hagi fet cas i no s'hagi netejat la vegetació de la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut