Policies forenses tunisians inspeccionen les restes de l'autocar on es va produir l'atemptat (EFE)
Policies forenses tunisians inspeccionen les restes de l'autocar on es va produir l'atemptat (EFE)
Tunis

Un grup tunisià vinculat a Estat Islàmic reivindica l'atemptat a un autocar de la guàrdia presidencial

La cèl·lula jihadista amenaça de continuar els atacs "fins que a Tunísia s'imposi la xaria"

Actualitzat

Una cèl·lula tunisiana vinculada al grup jihadista Estat Islàmic s'ha atribuït l'atemptat suïcida que aquest dimarts va causar la mort de dotze militars i va ferir una vintena de persones al centre de la capital del país i ha amenaçat amb continuar amb els atacs. En un comunicat difós a través de Twitter, la branca d'EI ha assegurat que un jove, a qui ha identificat com Abu Abdala al-Tunisi, "va fer explotar un cinturó explosiu en un autocar a l'avinguda Mohamed V per castigar els infidels de Tunísia".

"No hi haurà seguretat en aquest país ni cessaran les nostres accions fins que a Tunísia s'imposi la xaria", conclou el comunicat dels jihadistes. Aquest dimecres al matí, la presidència tunisiana ja havia confirmat que l'atac havia estat obra d'un suïcida, el cos del qual es va trobar al costat dels dels dotze guàrdies presidencials assassinats. Unes hores després de l'atac, les primeres informacions apuntaven la possibilitat que l'atac s'hagués dut a terme amb un explosiu adossat als baixos de l'autocar o bé amb una motxilla a la carretera.

Mesures contra el jihadisme

El Consell de Seguretat Nacional del país ha aprovat aquest dimecres un pla de 14 punts per lluitar contra el jihadisme. Entre d'altres mesures, aquest pla inclou un estricte toc de queda nocturn a Tunis i la seva rodalia i el tancament de la frontera amb Líbia durant quinze dies. A més a més, el pla imposa l'estat d'emergència a tot el país durant un mes i declara la guerra al terrorisme, per la qual cosa es demana a tots els ciutadans que assumeixin les seves responsabilitats i col·laborin amb les mesures.

L'atemptat d'aquest dimarts és el tercer que pateix Tunísia aquest 2015 i suposa un canvi d'estratègia dels jihadistes, que en els dos anteriors -al Museu del Bardo i en una platja de Susa- van tenir com a objectiu els turistes estrangers.

Anar al contingut