Ambulàncies i cotxes de policia al lloc on s'ha produït l'atemptat (Reuters)
Ambulàncies i cotxes de policia al lloc on s'ha produït l'atemptat (Reuters)
Tunis

Un atemptat a Tunísia contra un autocar de la guàrdia presidencial causa almenys 12 morts

L'explosió ha passat a l'avinguda Mohamed V, una de les principals artèries de la capital del país, al pas d'un autocar de la guàrdia presidencial

Actualitzat

Almenys 12 persones han mort aquest dimarts a Tunísia en explotar un artefacte al pas d'un autocar de la guàrdia presidencial pel centre de la capital del país, Tunis. El portaveu de la presidència, Moez Sinaoui, ha donat la xifra de víctimes, en declaracions a l'agència France Presse, afirmant que es tracta d'un "atemptat".

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior ha confirmat que entre les víctimes hi ha un nombre elevat de morts i ferits. L'explosió ha passat a l'avinguda Mohamed V, una de les principals artèries de la capital del país, que ara mateix està tallada a la circulació. Segons testimonis que cita l'agència Efe, l'atac l'hauria causat un suïcida que ha fet esclatar una bomba quan l'autocar passava davant de la seu del partit de l'antic dictador del país, Zine al-Abidine Ben Ali, a la popular avinguda. La majoria de les víctimes són agents de seguretat, segons afirma Efe.

Estat d'emergència

Les autoritats tunisianes han anunciat aquest dimarts la declaració de l'estat d'emergència i d'un toc de queda després de l'atemptat perpetrat a la capital. El Ministeri de l'Interior ha confirmat que el Govern vol declarar un estat d'emergència per donar més autoritat a les forces de seguretat. Precisament, el país magrebí ja va aixecar el mes passat aquesta mesura excepcional, imposada després d'un atac contra una zona turística.

Tunísia ja ha estat escenari aquest any de dos atemptats jihadistes, un al març al museu del Bardo i l'altre al juny a la platja d'un hotel, que tenien com a objectiu el turisme i van acabar amb la vida de 60 visitants estrangers a la capital i a la ciutat costanera de Susa.

Anar al contingut