Barcelona

Un grup de persones sabotegen esglésies de Barcelona amb motiu del centenari de la Setmana Tràgica

Un grup autoanomenat "La Gallinaire" assegura que durant la matinada d'aquest diumenge han sabotejat 20 esglésies de la capital catalana amb l'objectiu que no s'hi pugui fer missa, per commemorar el centenari de la Setmana Tràgica. En un comunicat expliquen que hi han fet pintades, n'han segellat l'entrada i les han deixat "perfumades", tot per recordar el centenari de la rebel·lió popular del 1909, quan l'exèrcit espanyol va voler incorporar més lleves a la guerra del Marroc.

Actualitzat
La Gallinaire assegura que ha sabotejat les esglésies de Santa Maria Taulat i el Sagrat Cor de Sarrià, la de la plaça de la Virreina, la de Sant Felip Neri, la dels Josepets de Gràcia, la de Santa Agnès de Sant Gervasi, la de Santa Mònica, la del carrer Valldonzella del Raval, la del carrer Calàbria de l'Eixample, la de la plaça Orfila, la del carrer Wad-Ras i la de les monges de Sant Andreu, entre altres.

El grup denuncia que l'església està "gestionada com una multinacional", que manté intacte el seu enorme patrimoni i que rep cada any 150.000.000 euros de l'Estat espanyol. Assegura que "tot i que als seus temples hi ha més turistes que creients la jerarquia catòlica segueix imposant la seva hipòcrita moral" i que "encara avui pretén controlar i sotmetre els nostres cossos mentre encobreix els abusos sexuals del seu clergat". "No podran", conclou el comunicat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut