Un grup de partidaris de la unitat d'Espanya acampa també a la plaça Catalunya

RedaccióActualitzat

Fa dotze dies que a la plaça Catalunya hi ha una acampada per la república. Ara comparteix espai amb mitja dotzena de tendes que defensen tot just el contrari.

Aquest dissabte al migdia, partidaris de la unitat d'Espanya han plantat les tendes just davant de l'acampada republicana. S'hi poden veure banderes espanyoles, dels defensors de Tabarnia i de la plataforma d'ultradreta Democracia y Unidad Española (DUE).

La nova acampada és a uns 150 metres de la de Despertem la República, que ja porta 12 dies d'acampada per reclamar la investidura de Puigdemont, l'acabament del 155 i la llibertat dels presos.

 

 

El portaveu de Despertem la República, Marc Bonet, ha explicat que no entenen quin és l'objectiu que busquen.

"No sé exactament quin és el seu plantejament. Hi ha banderes de Tabarnia i d'Espanya, i posen contínuament cançons de 'Viva España'. El seu missatge és clar, però el seu objectiu no tant."

 

L'acampada republicana va rebre dimarts una visita dels Mossos d'Esquadra, que els van demanar que desallotgessin la plaça. Tot i això, continuen.

"No representem cap perill, no molestem ningú i procurem no ocasionar cap molèstia."

 

 

Hi ha una desena de tendes de campanya amb una cinquantena de persones acampades.

"Tenim total cordialitat amb la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja, i creiem que tenim tota la legitimitat per continuar amb la nostra reivindicació a la plaça Catalunya."

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàInvestidura
Anar al contingut