Jocs Olímpics

Un gol "in extremis" de Santi Freixa dóna la victòria a Espanya sobre Nova Zelanda (1-0)

Triomf molt treballat de la selecció espanyola d'hoquei herba en categoria masculina. L'equip entrenat per Maurits Hendriks i format majoritàriament per esportistes catalans ha superat per 1-0 Nova Zelanda en la segona jornada de competició i lidera el grup A amb 6 punts. El combinat estatal ha suat de valent davant els "kiwis", un conjunt tècnicament inferior però molt fort físicament. En la primera meitat, Espanya ha desaprofitat fins a cinc penals córner i s'ha estavellat contra el porter Woolford. Ha estat Santi Freixa, com gairebé sempre, qui ha evitat l'empat amb una rematada de revés a escassos segons de la finalització del partit.

Actualitzat

Espanya supera la República Txeca (74-55), en bàsquet femení


Victòria transcendental de la selecció espanyola femenina de bàsquet. L'equip d'Evaristo Pérez s'ha imposat a la República Txeca per 74-55 i té gairebé assegurada la segona plaça del grup, fet que li permetria passar a quarts de final. Fins i tot podrien ser primeres en cas de donar la sorpresa contra els Estats Units. Les txeques han sortit amb força i han arribat a dominar el primer quart (11-20), però Espanya s'ha refet gràcies als punts d'Anna Montañana (20) i Amaya Valdemoro (13) fins a assolir una diferència tranquil·litzadora.


Franquet es queda a les portes de la final

La tiradora Sònia Franquet s'ha quedat amb la mel als llavis en la modalitat de pistola de 25 metres. La catalana ha acabat les eliminatòries prèvies en novè lloc, o sigui, a només una posició d'entrar a la lluita per les medalles. Franquet s'ha imposat a l'estil de precisió amb 294 punts, però en tir ràpid ha caigut fins a la novena plaça empatada amb tres participants més. El menor nombre de punts aconseguits per Franquet en l'última sèrie de tirs l'ha apartada de la final.

Triple derrota contra Corea del Sud en tenis taula

El conjunt estatal femení de tenis taula ha iniciat la seva participació en els Jocs de la pitjor manera possible: amb una triple derrota davant Corea del Sud. En els partits individuals, Galia Dvorak i Ye Seo Dang han perdut contra Kyung Ah Kim i Ye seo Dang. En el matx de dobles, Fang Zhu i Yanfei Shen han arribat a tenir un 2-0 a favor, però les coreanes Mi Young Park i de nou Kyung Ah Kim han protagonitzat la remuntada.

Leire Iglesias, a les portes del bronze

A punt ha estat de caure una medalla en judo, però la biscaïna Leire Iglesias ha perdut el combat crucial en la categoria de menys de 70 quilos davant l'holandesa Edith Bosh. Iglesias s'ha de conformar, doncs, amb el diploma olímpic.

José Kelvin de la Nieve, únic espanyol en boxa, eliminat

La boxa espanyola només tenia un representant a Pequín: l'andalús d'origen dominicà José Kelvin de la Nieve, que ha perdut en la primera ronda de la categoria de menys de 48 quilos davant el nord-americà Luis Yáñez per 12-9, amb la qual cosa ha dit adéu als Jocs a les primeres de canvi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut