Un gol de Villa en el descompte dóna a Espanya el triomf contra Suècia i deixa la classificació encarrilada

David Villa ha tornat a salvar Espanya i amb un gol de contraatac en els minuts de descompte ha donat a l'equip de Luis Aragonès el triomf contra Suècia (2-1) i deixa matemàticament assegurada la classificació per als quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup gràcies al triomf de Rússia sobre Grècia. L'excel·lent definició del davanter del València ha trencat un partit força gris d'Espanya i ha permès "la roja" respirar alleujada després d'un enfrontament que Ibrahimovic havia complicat en empatar el gol inicial de Torres.

David Villa està en ratxa i gràcies al seu olfacte golejador la selecció espanyola pot celebrar, de moment, la seva trajectòria per l'Eurocopa 2008. Després del recital davant Rússia, el davanter del València ha donat el triomf a Espanya davant Suècia en marcar en el minut de descompte el definitiu 2-1.

Abans, Espanya ho havia intentat sense gaire inspiració i demostrant mancances a corregir en defensa, especialment a causa de la baixa per lesió de Puyol en els compassos inicials de l'enfrontament. L'equip d'Aragonès, amb el mateix onze que va golejar Rússia, ha començat molt bé, carregant amb el pes del partit i dominant en la possessió, i aquest inici ha deixat sense resposta una Suècia molt preocupada en la contenció i confiada en la inspiració d'Ibrahimovic.

En el minut 14, una jugada d'estratègia ha servit perquè Torres s'estrenés en el torneig en rematar una centrada de Silva a la sortida d'un córner. Amb el gol i la sortida d'Albiol per Puyol, però, Espanya ha abandonat la pilota i els nòrdics s'han envalentit amb Elmander pujant per bandes i Ibrahimovic fent de les seves. Precisament ha estat el jugador de l'Inter qui ha aconseguit la igualada en caçar una pilota a l'interior de la petita, regirar-se sobre un passiu Ramos i afusellar Casillas en el 33 de la primera.

Espanya recupera la seva identitat

A la segona part, Espanya ha intentat recuperar el seu joc i Aragonés ha donat entrada ben aviat a Cesc i Cazorla per Xavi i Iniesta. "La roja" ha sabut patir i ha tingut paciència tot i que mai ha ofert un joc consistent i sòlid, deixant que Suècia continués confiada en alguna contra perillosa. La substitució a la mitja part d'Ibrahimovic, però, ha mermat el poder ofensiu dels nòrdics i això ho ha agraït un Casillas que amb prou feines ha intervingut en els segons 45 minuts.

Els minuts passaven, Espanya es desesperava en la seva impotència i l'afició començava a fer comptes. Així ha estat fins que en el 93 Capdevila ha tallat un atac suec amb un refús llarguíssim que ha agafat per sorpresa els centrals rivals i Villa, rapidíssim, ha caçat la pilota per entrar a l'àrea, sortejar un dels defenses que li han sortit al tall i creuar la pilota sobre Isaksson per marcar el segon i sentenciar l'enfrontament.

Eviten Holanda

La victòria de Rússia sobre Grècia per la mínima dóna a Espanya el primer lloc del grup D i permet, així, evitar que els d'Aragonés es creuin amb Holanda als quarts de final. Depenent dels resultats de l'última jornada de la fase de grups, el rival d'Espanya serà o bé França, Rumania o Itàlia.