Londres

Un estudi revela que les persones obeses tenen més risc de tenir un càncer

Les persones amb sobrepès o obesitat tenen més risc de tenir càncer. Després d'analitzar 280.000 casos, un equip de científics britànics ha arribat a la conclusió que les persones amb un índex excessiu de massa corporal tenen un risc més elevat de tenir alguns dels càncers més habituals. Segons l'estudi, això varia en funció del sexe i la procedència. Així, les dones grasses tenen més probabilitat de tenir un càncer d'úter i els homes, d'esòfag. A més, aquesta proporció és més acusada en els asiàtics que en la població d'Europa, Austràlia o els Estats Units.

Actualitzat
Els càncers més comuns, com el d'esòfag, ronyó, tiroides o còlon poden afectar més les persones que són obseses o tenen sobrepès que no pas les que es mantenen en un pes normal. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat un grup de científics de la Universitat de Manchester i del Christie Hospital NHS Foundation Trust, basada en la compilació de diversos estudis previs.

Segons l'estudi, que publica la revista "The Lancet", el nivell d'associació d'índex de massa corporal (IMC) varia segons el sexe o el grup ètnic, però és més elevat en el cas de persones amb sobrepès.

En el cas dels homes, un increment del 5% en l'IMC eleva fins al 52% les possibilitats de tenir càncer d'esòfag, fins al 33% les de tenir càncer de tiroides i fins al 24% si és renal o de còlon. En les dones, el mateix increment de l'IMC es tradueix en un augment del 59% de probabilitats de tenir càncer d'úter i de vesícula biliar, mentre que el d'esòfag té un 51% més des possibilitats de manifestar-se i el de ronyó, un 34%.

Pel que fa a les diferències entre els grups ètnics, l'associació entre un IMC elevat i el risc de tenir una patologia cancerígena són similars en els estudis duts a terme als Estats Units, Europa i Austràlia, tot i que la població de l'Àsia i el Pacífic presenta més associació entre l'increment de l'IMC i el càncer de mama.
Anar al contingut