Barcelona

Un centenar de policies desallotgen un centre cultural okupa al districte de Sant Martí de Barcelona

Fins a 108 okupes han estat desallotjats sense que hi hagi hagut cap incident al barri del Poblenou de Barcelona. Feia sis anys que ocupaven una edifici que havien convertit en un centre cultural que era conegut com La Makabra. Allí feien espectacles de música, circ i cinema. No hi ha hagut problemes, però sí una forta presència de policia. Més de cent efectius. El enderrocament de l'edifici ha començat de manera immediata.

Actualitzat

Un espectacular desplegament policial ha sorprès el centenar d'habitants del Centre Cutural La Macabra quan encara dormien. Ningú de la casa s'esperava un desallotjament, perquè, segons expliquen, el seu advocat estava negociant amb la jutge un ajornament.

Amb comptagotes, sense incidents i sense detencions, han anat sortint un a un amb les seves pertinences. Amb 5.000 metres quadrats, a La Macabra hi havia espais d'assaig de circ, dansa, música i rampes per a patinadors. Cada cap de setmana hi feien espectacles populars, on es concentraven mig miler de persones.

Feia sis anys que aquesta antiga fabrica del Poblenou s'havia convertit en una alternativa als patinadors de carrer, artistes i músics. Hi havien construiït una gran pista de circ, on assejaven membres de l'Escola de Circ de Nou Barris, que s'havia quedat petita.

Aquest era l'espai més gran de la ciutat per poder assajar espectacles de circ. Curiosament, l'Escola de Circ de Catalunya es troba en una nau industrial que ara fa més de quinze anys el moviment veïnal de nou barris va ocupar per reinvindiar més espais culturals a la ciutat.

L'enderrocament

Dues màquines excavadores han entrat, a primera hora de la tarda, al recinte del centre cultural i han començat a enderrocar les naus. Amb aquest gest, es donava per acabat el desallotjament de l'antiga fàbrica de veles. Els antics ocupants de la fàbrica s'ho miraven impotents des del carrer, encara envoltats de les seves pertinences.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut