Bilbao

Turull: "Si algú vol insinuar que l'atemptat s'hauria pogut evitar, que ho digui"

El portaveu del govern espanyol evita entrar en la polèmica: "No s'han de tenir debats públics sobre operativa judicial."

RedaccióActualitzat

El govern repta qui pensi que els atemptats de Barcelona i Cambrils es podrien haver evitat que tingui el coratge de dir-ho obertament. Un desafiament que ha llançat des de Bilbao el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull.

El portaveu ha rebutjat pronunciar-se sobre les diferents informacions periodístiques referents al suposat avís d'una amenaça terrorista per part dels serveis d'intel·ligència nord-americans:

"No entrarem més en aquest intent de campanya de desprestigi. Ahir el conseller Forn ja va donar totes les explicació. Si algú vol insinuar que l'atemptat s'hauria pogut evitar que ho digui, que tingui el coratge de dir-ho."

Jordi Turull considera inaudit que els mateixos que no deixen entrar els Mossos a l'Europol donin a entendre que la policia catalana està en contacte permanent amb la CIA.

Méndez de Vigo: "No s'han de tenir debats públics sobre operativa judicial."

 

També ha rebutjat pronunciar-se sobre la polèmica del govern espanyol. El portaveu, que ha comparegut en roda de premsa després del Consell de Ministres de cada divendres, ha dit:

"No s'han de tenir debats públics sobre operativa judicial. El govern no ho farà. El jutge és qui porta les investigacions i els experts són els que han de parlar d'aquests temes. I l'àmbit polític per fer-ho és el pacte antijihadista. Està en mans de la justícia. Al govern, li pertoca dir que l'important és mantenir la unitat contra el terrorisme."

Méndez de Vigo també ha volgut deixar clar que els únics responsables dels atacs són els terroristes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut