Turull diu que els ciutadans "s'han guanyat el dret a votar" el futur de Catalunya

Turull diu que l'Estat s'equivoca intentant dividir els independentistes, però que "si l'adversari s'equivoca, no el distreguis"

RedaccióActualitzat

El nou conseller de la Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull, assegura que l'estat espanyol no se'n sortirà, d'intentar dividir els partits independentistes.

En declaracions a "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Turull diu que l'executiu espanyol té una doble estratègia: dividir i portar totes les decisions que es prenen a Catalunya a la justícia:

"El govern de l'Estat ho refia tot a dues coses: la via judicial, i per tant la bandera de la por i l'amenaça, i que entre nosaltres ens dividim. Ho dic per experiència. Primer intenten que ens dividim entre Junts pel Sí i la CUP. Si això no resulta, intenten que dins de Junts pel Sí ens dividim. Si no ho aconsegueixen, intenten que dins del PDeCAT ens discutim"

Turull afirma que és una estratègia equivocada, però també ironitza que "si l'adversari s'equivoca, no el distreguis":

"Van tan equivocats, perquè la determinació de totes les parts implicades és tan absoluta, la il·lusió, el sentit de transcendència del que anem a fer, que estan perdent el temps. Però si volen seguir així... és allò que es diu: si l'adversari s'equivoca no el distreguis"

Turull afirma no tenir por per les represàlies que puguin arribar. El nou conseller de la Presidència referma que la determinació amb la celebració del referèndum és clara i absoluta perquè els ciutadans, diu, "s'han guanyat el dret a votar":

"El govern espanyol ha de partir d'una cosa: La decisió del futur de Catalunya està en mans dels catalans, no està en mans d'arreglar-ho en un despatx, no està en mans d'arreglar-ho entre tres o quatre. Els ciutadans de Catalunya, a través de tot el que ha passat aquests anys, s'han guanyat el dret a votar"

Canvis de govern: marxen Munté, Jané i Ruiz, i entren Turull, Forn i Ponsatí

Sobre el canvi de govern, el conseller de la Presidència ha negat que els consellers sortints siguin menys patriotes que els seus substituts i ha volgut deixar clar que és el govern qui pren les decisions:

"Això no és una cursa de qui paga més plats trencats, ni de qui és més màrtir ni de qui la diu més grossa. La gent només ens valorarà per una cosa. No per qui és heroi o més màrtir, sinó per si ho hem fet bé i ho hem fet possible"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut