Imatge de cèl·lules sanguínies afectades de leucèmia mieloide aguda
Imatge de cèl·lules sanguínies afectades de leucèmia mieloide aguda
Barcelona

Troben un nou sistema per atacar el tipus de leucèmia més comuna

L'Institut Josep Carreras identifica una nova diana terapèutica per lluitar contra la leucèmia mieloide aguda inhibint les cèl·lules canceroses

RedaccióActualitzat

Investigadors de l'Institut Josep Carreras, IJC, que es dedica a la recerca contra la leucèmia, han identificat una nova possibilitat per combatre la variant més comuna d'aquest tipus de càncer, la leucèmia mieloide aguda. Aquest tipus representa un 40% de totes les leucèmies al món occidental.

Els investigadors del grup de recerca en leucèmia mieloide aguda de l'IJC, liderats per la doctora Ruth Risueño, han demostrat que un receptor relacionat amb el sistema nerviós està present en la superfície de les cèl·lules tumorals. És un receptor d'un tipus de serotonina, i és la primera vegada que s'identifica el paper d'aquest tipus de receptors en processos de càncer.

Això significa que inhibint aquests receptors es podrà destruir les cèl·lules tumorals, de manera que s'obren noves possibilitats per lluitar contra aquesta malaltia. Els resultats d'aquesta recerca els ha publicat la revista "Leukemia", del grup Nature, que és la publicació referent sobre aquesta patologia. 

Anar al contingut