Els cadàvers s'amunteguen en aquest hospital de Trípoli. (Foto: Reuters)
Els cadàvers s'amunteguen en aquest hospital de Trípoli. (Foto: Reuters)
Trípoli

Troben morts 80 pacients abandonats en un hospital de Trípoli

El refredament dels combats a Trípoli ha posat al descobert el patiment de la població civil. En un hospital de la capital han descobert els cadàvers d'almenys 80 pacients, que aparentment han mort per la falta d'atenció. Soldats gaddafistes en van ver fora el personal en ocupar el recinte. La Mitja Lluna Roja ha localitzat disset pacients que encara estaven amb vida, que han estat evacuats. I no són els únics casos, perquè la BBC parla de 200 víctimes més en un altre hospital. Al barri d'Abu Salim, on dijous els rebels van iniciar la que deien que seria la batalla definitiva, s'han pogut veure els cossos sense vida de gaddafistes abatuts d'un tret a l'esquena. Amnistia Internacional ha demanat que s'acabin les tortures i execucions en els dos bàndols.

Actualitzat
Amnistia Internacional assegura que dimarts i dimecres "nombrosos presoners" van ser executats en dos camps a prop de Trípoli, que fa servir una brigada comandada per un dels fills del coronel, Khamis. Als carrers d'Abu Salim també s'han vist els cossos de gaddafistes executats, una pràtica que han reconegut alguns dels revoltats.

La població civil de Trípoli viu en una situació precària, sense llum ni aigua. La gent intenta sobreviure a casa, tancada i amb pocs aliments. Aquest divendres ha estat un dia de relativa calma a la capital, amb molts menys combats que els dies anteriors. Els rebels hi han traslladat el seu govern.

L'ofensiva s'ha concentrat a Sirte, la ciutat natal de Moamar al-Gaddafi, bombardejada per avions britànics. De moment, però, no hi ha notícies sobre el dictador o la seva família.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut