Una nena de 13 anys ha estat trobada morta aquest dilluns a la nit a Vilanova i la Geltrú
Una nena de 13 anys ha estat trobada morta aquest dilluns a la nit a Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú

Mor assassinada una nena de 13 anys que va desaparèixer a Vilanova i la Geltrú

La policia local ha detingut el presumpte assassí, un home d'uns 40 anys, veí de la població

RedaccióActualitzat

Commoció i dol oficial a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, per l'assassinat d'una nena de 13 anys. La menor, que havia desaparegut unes hores abans, la van trobar morta a casa d'un veí de l'àvia. La policia local ha detingut l'home, d'uns 40 anys, a qui tots els indicis apunten com a presumpte autor. Està en dependències dels Mossos d'Esquadra, que investiguen el cas.

Alguns veïns s'han concentrat davant l'edifici de la població on s'ha trobat el cos i han escridassat el detingut quan se l'enduien. I després, a la nit, desenes de persones també s'han reunit davant la comissaria de la policia com a mostra de rebuig per l'homicidi.

Els fets haurien passat aquest dilluns al vespre. El pare va anar a casa dels avis a buscar a la nena. La menor es va acomiadar d'ells i va baixar cap al carrer, on el seu pare l'estava esperant en el cotxe. Però la nena no va arribar mai, ni ningú la va veure. Tot seguit es va avisar als Mossos per intentar trobar-la. Fins i tot es van fer crides a les xarxes socials. També van trucar a tots els veïns, però ningú en sabia res.

Repassant tots els pisos del bloc on s'havia trucat, un grup de persones que estava buscant la nena van tornar a trucar el veí del primer pis, del qual ja havien sospitat abans. L'home vivia en el pis de sota dels avis de la menor. Van tirar la porta del detingut a terra i es van trobar el cos de la nena amb diverses ganivetades. L'home estava al passadís i va ser detingut per la policia local. La família va ser atesa per un equip de psicòlegs.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos ha estat al pis del detingut fins les dues de la matinada, quan s'ha pogut fer el trasllat del cos de la nena, la Laia, que era alumne de l'Escola Pia de Vilanova. 

L'Ajuntament de Vilanova ha decretat tres dies de dol i els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta.

Anar al contingut