Sean Hoare, en una imatge d'arxiu
L'experiodista havia senyalat Andy Coulson i la mateixa policia en el cas de les escoltes.
Londres

Troben mort Sean Hoare, el periodista que va denunciar les escoltes il·legals

Un dels protagonistes del "cas Murdoch", Sean Hoare, ha aparegut mort aquest dilluns al seu domicili. Es tracta del primer dels periodistes del "News of the world" que va implicar l'exeditor del tabloide i excap de comunicacions del primer ministre David Cameron, Andy Coulson, en el cas de les escoltes il·legals. La policia diu que de moment no ha trobat res sospitós en aquesta mort i que la investigació segueix el seu curs. La mort ha tingut lloc el dia abans que Rupert Murdoch comparegui davant la Cambra dels Comuns.

Actualitzat
Sean Hoare va denunciar al setembre del 2010 que Andy Coulson no només era conscient que al diari s'estaven duent a terme escoltes il·legals sinó que encoratjava els reporters a punxar els telèfons de famosos per assolir exclusives.

Ho va fer a través de la premsa però, quan va ser requerit per la policia, va evitar vincular Coulson a aquestes pràctiques il·legals.

Coulson, que sempre ha negat aquestes acusacions, va ser detingut dijous passat i posat en llibertat poc després per aquest cas.

La setmana passada, Hoare va tornar a parlar, aquesta vegada atacant Scotland Yard. L'experiodista va denunciar que els periodistes del "News of the World" tenien accés a tecnologia policial per poder localitzar gent a través de senyals de mòbils a canvi de suborns als agents.

L'aparició de l'experiodista mort en plena crisi de les escoltes il·legals que afecta l'imperi Murdoch ha aixecat tota mena de rumorologia però la policia ha remarcat que per ara no ha trobat cap indici que la defunció pugui ser atribuïda a un suïcidi o a causes violentes. Hoare va perdre la feina per problemes amb la beguda i les drogues.
Anar al contingut