Vitòria

Tres joves detinguts a Vitòria en una nova nit de kale borroka al País Basc

L'Ertzaintza ha detingut a Vitòria tres joves, dos de menors d'edat, per desordres públics, arran d'uns incidents a la capital alabesa. Els arrestos s'han fet cap a quarts de cinc de la matinada, quan un grup de joves entravessaven contenidors al carrer. El detingut major d'edat el posaran a disposició del jutge; els dos menors han quedat en llibertat. La policia basca també informa que hi ha hagut incidents a Azpeitia i Mundaka. A Bilbao han atacat un tramvia amb passatgers i han obligat a suspendre el servei.

Actualitzat
Dels tres detinguts, dos són menors, tenen 16 anys, i van quedar en llibertat, mentre que el tercer, un jove de 19 anys, serà posat a disposició de l'autoritat judicial. Els arrestos es van practicar sobre quarts de cinc de la matinada quan un grup de joves entravessaven contenidors al carrer Cuadrilla de Salvatierra.

Bilbao ha estat escenari aquesta nit de nous episodis de l'anomenada kale borroka o violència al carrer. Un grup de joves han apedregat la seu social del PNB, han cremat contenidors i han pintat cabines telefòniques al centre de la ciutat. Paral·lelament també ha estat atacat un tramvia amb passatgers que circulava per La Ribera també a la zona vella de Bilbao. Davant l'atac, l'Euskotren va haver de suspendre temporalment la circulació de la línia. El servei ja s’ha restablert.

Segons informa la companyia ferroviària a través d'un comunicat, l'atac es va perpetrar cap a quarts de nou del vespre, quan un grup de violents van interceptar una unitat del tramvia que circulava per la zona de La Ribera amb passatgers, entre els quals, nens de poca edat. Els atacants van llançar objectes contra el vehicle, que van ocasionar greus danys materials i que van provocar escenes de nerviosisme i atacs d'ansietat entre els viatgers. No es van produir, però, danys físics.

A Azpeitia, Guipúscoa, un grup de desconeguts han fet una pintada a la façana de l'habitatge d'un regidor socialita i a Mundaka, Biscaia, han llançat pintura contra la seu del PNB.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut