Madrid

L'AVT acusa el govern d'entregar Espanya "a les mans ensangonades dels que volen destruir-la"

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha fet una nova demostració de força amb una manifestació simultània en més de 40 ciutats per exigir el reingrés a la presó d'Iñaki de Juana Chaos. En el manifest llegit a totes les concentracions, l'AVT acusa el govern espanyol d'entregar el present i el futur d'Espanya "a les mans tacades de sang dels qui volen destruir-la". És davant d'aquesta situació que els espanyols tenen, segons l'AVT, "l'obligació" de "sostenir" l'estat de dret quan l'executiu es mostra "absolutament incapaç de fer-ho".

Actualitzat

L'associació presidida per Francisco José Alcaraz ha subratllat que les concentracions tenien un significat "molt clar: ni les víctimes ni la ciutadania podem restar impassibles en veure que De Juana es passeja tranquil·lament pels carrers de Sant Sebastià gràcies al govern".

L'AVT ha afirmat que "el pas lleuger i el seu somriure sempre desafiador haguessin estat un insult de proporcions inimaginables fa només uns anys", però lamenta que "pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero no sigui així". L'associació de víctimes creu que el govern ha "cedit absolutament" a la pressió de De Juana.

Davant d'aquesta situació, l'AVT reclama el retorn "immediat" de De Juana "a una cel·la" i que el pres "pagui els vuit milions d'euros que l'Estat, és a dir, els espanyols, han hagut d'avançar per fer front a les indemnitzacions a què va ser condemnat".

El document de l'AVT se centra, un cop més, a criticar la política antiterrorista del govern socialista, al qual acusa de "traïció", de voler "arraconar les víctimes" i de "treballar en la mateixa direcció que els assassins".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut