Bilbao

L'esquerra abertzale surt al carrer per protestar contra l'anul·lació de les seves candidatures

Milers de persones s'han manifestat pels carrers de Bilbao en protesta per l'anul·lació de les llistes de l'esquerra abertzale a les eleccions municipals. Acció Nacionalista Basca (ANB) considera que l'anul·lació de 133 de les seves candidatures és una agressió greu. La marxa l'encapçalava una pancarta amb el lema en basc "Il·legalització no. Per un procés i unes eleccions democràtiques".

Actualitzat

Acció Nacionalista Basca s'ha manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Bilbao en plena campanya electoral. Ho fan per criticar la decisió d'il·legalitzar prop de 400 llistes de l'esquerra abertzale. Els independentistes han recorregut la capital d'Euskadi per reclamar el seu dret a participar en la vida política. En aquest sentit, el partit ha demanat el vol nul allà on la justícia els ha anul·lat les llistes presentades.

A la marxa hi havia el portaveu de Batasuna, Pernando Barrena; la parlamentària del Partit Comunista de les Terres Basques Nekane Erauskin, i el secretari general del sindicat LAB, Rafa Díez Usabiaga. També hi havia el dirigent de Batasuna Joseba Permach, que ha denunciat una "topinada" electoral a les pròximes eleccions a causa de l'anul·lació de les llistes de l'esquerra abertzale.

Durant la manifestació s'han sentit consignes favorables a la independència i crítiques al PNB.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut