El ministre de Treball, Valeriano Gómez
El ministre de Treball, Valeriano Gómez
Madrid

Treball respon a Rossell i diu que "només" un 25% dels aturats inspeccionats cobren la prestació de manera fraudulenta

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha destacat que només una mínima proporció de les persones que perceben la prestació d'atur, ho fan de manera fraudulenta. En concret, ha dit que dels 235.000 aturats que han investigat en l'últim any, "només" una quarta part d'ells se'ls ha retirat la prestació per cobrar-la amb picaresca. D'aquesta manera, el ministre de Treball ha respost a les declaracions del president de la CEOE, Joan Rosell, que considera que hi ha persones que s'apunten a les llistes de l'atur sense motiu.

Actualitzat
Treball ha retirat la prestació d'atur a 58.250 persones; és a dir, un de quatre treballadors. I és que els inspectors van comprovar que la cobraven de manera fraudulenta. Així doncs, el ministre de Treball admet que una part del subsidi d'atur té un ús "fraudulent" però ha volgut recalcar que en la majoria dels casos no és així i reben el subsidi "simplement perquè no tenen feina".

És més, ha destacat que l'"important" no és el resultat final, sinó que dels més de dos milions de persones que han perdut la feina, el 80% tenia dret a la cobertura d'atur". I per això, "el govern ha hagut d'augmentar la partida". En qualsevol cas, ha incidit que Treball té com a tasca principal vigilar el control del frau.

Replicant també a Joan Rossell, que va dir que és necessari acabar amb els funcionaris "prepotents i incomplidors", el ministre ha defensat el paper dels funcionaris com a servidors públics que compleixen una funció a la societat i diu que "vol quedar-se amb el paper que fan els metges i els professors".

Ara bé, tot no han estat crítiques i Gómez ha coincidit amb el líder dels empresaris en la necessitat de fer més esforços per combatre l'absentisme a la feina. Això sí, el ministre ha assegurat que l'absentisme al sector públic no més gran que el de les grans empreses o les institucions europees, però "cal reduir-lo".

Pel que fa als treballadors públics i funcionaris, el titular de Treball ha recordat que el sector ja ha fet sacrificis en aquesta crisi, amb una baixada d'un 5% de mitjana en el salari després de les mesures d'ajust aprovades el maig de 2010 i la congelació de 2011.

Anar al contingut