Cotxes circulant per una carretera.
El trànsit s'ha reduït.
Manresa

Trànsit col·loca tres radars fixos en els punts negres de la C-55 fins que es millori la via

Trànsit ha decidit instal·lar tres radars fixos a la via a Monistrol de Montserrat, a Castellbell i el Vilar i a Manresa per reduir la velocitat i evitar accidents. El 2013 s'han de fer obres de millora i els veïns continuen reclamant el desdoblament.

RedaccióActualitzat
La C-55 és una de les vies amb més mortalitat a Catalunya. El veïns fa anys que en demanen, sense èxit, el desdoblament. La Generalitat té previst fer-hi obres de millora el 2013, però mentre no arriben, el Servei Català de Trànsit ha decidit posar-hi tres nou radars fixos per reduir la velocitat i evitar accidents.

Dos dels radars ja s'han col·locat a l'altura de Monistrol de Montserrat i de Castellbell i el Vilar. Està previst que entrin en funcionament abans que acabi l'any. L'altre radar es col·locarà al quilòmetre 27, a Manresa, els pròxims mesos. Amb aquest, ja seran cinc els radars fixos a la via.

La C-55 fa 33 quilòmetres i presenta diversos punts negres. Hi circulen fins a 33.000 vehicles al dia i aquest any ja hi han mort 14 persones, l'última, aquest dissabte mateix. És el pitjor balanç des de l'any 2003, l'any rècord en víctimes mortals en aquesta carretera, també amb 14 morts.

El 2013, la Generalitat té previstes actuacions de millora a la carretera. El territori ha demanat en reiterades ocasions el desdoblament d'aquesta carretera i la gratuïtat de l'autopista C-16. Aquestes obres, però, tindrien un cost que els pressupostos no poden assumir.
Anar al contingut